Kokosimme viime vuoden testidatan Espoon ja Göteborgin testikeskuksista selvittääksemme, kuinka paljon mitäkin sertifikaatteja suoritetaan. Mielenkiintoista oli huomata kahden testikeskuksen ero: Espoossa testejä suoritettiin tasaisemmin toisiinsa nähden, kun taas Göteborgissa tietyt testit, kuten GMAT ja Microsoft, kiinnostivat selkeästi muita enemmän.

Korkein prosenttiosuus testeistä molemmissa testikeskuksissa oli Muut-osio, johon laskemme kaikki yksittäiset, pienemmän luokan sertifikaatit. Espoossa tehtiin eniten Microsoftin testejä, n. 20% kaikista suoritetuista testeistä olivat heidän testejään. Loput prosenttiosuudet jakautuvat melko tasaisesti ainakin Göteborgiin verrattuna. Kielikokeiden osuus oli molemmissa testikeskuksissa samankaltainen: Espoossa 11% prosenttia ja Göteborgissa 10%.

On kiinnostavaa nähdä, muuttuuko tilanne tänä vuonna ja jos muuttuu, niin miten! Eroja viime vuoteen on jo hiukan havaittavissa, sillä testeissä käydään taas tänä vuonna samalla volyymilla kuin ennen pandemiaa. Viime vuosina sertifikaatteja suoritettiin huomattavasti vähemmän paikan päällä koronasta johtuen.